maandag, 16. juni 2014 - 12:43 Update: 03-07-2014 0:34

Vermoedelijk dumping synthetisch drugsafval in Klundert

Foto van afval in de natuur | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Klundert

Maandagmorgen zijn aan de Zevenbergseweg tientallen vaten met vermoedelijk synthetisch drugsafval gevonden.

Rond 06.30 uur merkte een voorbijganger de vaten op en belde de politiemeldkamer. Agenten troffen 32 vaten aan. De vaten zijn gevuld met ongeveer 25 liter (per vat) nog onbekende vloeistof. In de omgeving werden nog twee grote vaten gevonden. Hierin zitten ook enkele honderden liters onbekende vloeistof. Een medewerker van de afdeling forensische opsporing heeft een sporenonderzoek verricht. De vaten zijn in beslag genomen en door een gespecialiseerd bedrijf opgehaald en naar een plek gebracht waar de exacte inhoud wordt onderzocht. De politie sluit niet uit dat het om drugsafval gaat en stelt een onderzoek in naar de herkomst van de vaten.

Georganiseerde criminaliteit

De laatste tijd worden in verschillende plaatsen in Brabant illegaal vaten gedumpt. Het gaat hierbij meestal om synthetisch drugsafval, welke gebruikt is voor de fabricage van synthetische drugs, zoals xtc. De politie richt zich op de aanpak van drugs in Zuid-Nederland, wat past in een bredere aanpak om als overheid de georganiseerde criminaliteit te bestrijden.

Heeft u informatie?

Heeft u een vermoeden waar de vaten vandaan komen of heeft u iets gezien toen de vaten werden gedumpt? Bel dan met de politie: 0900-8844. Belt u liever anoniem: 0800-7000.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):