maandag, 4. augustus 2014 - 16:36 Update: 04-08-2014 16:51

'Verwarmingmonteurs' lichten 88-jarige op

Foto van waakvlam gas kachel | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Twee mannen, die zich uitgaven voor verwarmingsmonteur, hebben afgelopen donderdag in de Burgermeestersbuurt in Amsterdam een 88-jarige man 500,- euro afhandig gemaakt. Dit meldt de politie maandag.

De twee blanke mannen in de leeftijd van 35 tot 45 jaar belden die ochtend aan en deden zich voor als verwarmingsmonteur van een bekende firma. Het slachtoffer liet de twee mannen binnen omdat er iets aan de verwarmingsketel zou mankeren. Nadat de mannen het toestel hadden bekeken zeiden ze dat er een aantal onderdelen vervangen dienden te worden. 

De mannen vroegen aan de bewoner of hij het geld cash wilde pinnen en dat ze later voor de reparatiewerkzaamheden terug zouden komen. Nadat de man geld had opgenomen uit een geldautomaat kwamen de ‘monteurs’ terug en inden direct het geld om zogenaamd onderdelen te kopen. De mannen zijn echter met de ‘noorderzon’ vertrokken.

De politie zoekt getuigen en waarschuwt voor deze oplichtingspraktijken. Herkent u de verdachten of weet u wie dit zijn? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):