donderdag, 1. mei 2014 - 14:59 Update: 03-07-2014 0:37

Veteranenhuis in Veendam gesloten

Veteranenhuis in Veendam gesloten
Veendam

Oprichter Bert Nanninga heeft per direct het veteranenhuis in Veendam gesloten. Volgens RTV Noord gaat hij niet verder met de stichting de Molenhoeve en ontvangt hij zijn bevriende veteranen voortaan prive.

De voorzitter van de stichting, Edwin Stokman, is voornemend op een nieuwe veteranenstichting op te richten met de naam 'Brotherhood of verterans Noodoost-Groningen'. Hier wil hij vooral nieuwe veteranen de gelegenheid bieden om rustig met elkaar te praten. Stokman zegt tegenover de regionale omroep. 'De afgelopen anderhalf jaar bleven deze mensen weg wegens de spanningen die er binnen Molenhoeve heersten. Iedereen kwam er met dichtgeknepen billen binnenwandelen in plaats van een beetje lol trappen zoals ze dat ook binnen het leger gewend waren.'

Nanninga zegt dat de aanhoudende problemen de oorzaak zijn van de breuk met het bestuur. Daarnaast zouden er aanhoudende problemen zijn met buurtbewoners die geen oud-militairen in hun straat willen. Edwin Stokman stelt dat de privé-problemen van Nanninga en zijn ex de grootste oorzaak zijn van de breuk. ''De gelden die binnenkwamen verdwenen vrijwel volledig in de woning van Naninga en kwamen nauwelijks ten goede aan de veteranen. Het verkrijgen van subsidie werd daardoor ook bepaald niet gemakkelijker,' aldus Stokman.