donderdag, 26. juni 2014 - 14:39 Update: 03-07-2014 0:34

Vier leden Satudarah aangehouden voor schietpartij in Groningen

Foto van lid motorclub Satudarah
Foto: Archief FBF.nl
Groningen

Een arrestatieteam heeft vanmorgen vijf mannen aangehouden die er van verdacht worden betrokken bij een schietpartij op de Kruitlaan in Groningen. Vier van de verdachten zijn leden van de motorclub Satudarah.

Bij het schietincident op de Kruitlaan raakte 31 mei j.l. een 25-jarige man uit Amsterdam gewond. Vlak voor de schietpartij vond een gewelddadige confrontatie plaats tussen twee groepen. Diezelfde avond werden drie mannen, in de leeftijd van 21 tot 28 jaar, uit Appingedam aangehouden. Eén van hen is lid van motorclub Satudarah, terwijl de twee andere verdachten lid zijn van de supportclub van Satudarah. Deze drie zijn nog wel verdacht, maar zijn destijds na overleg met de officier van justitie na verhoor in vrijheid gesteld. De Amsterdammer werd zelf ook aangehouden vanwege zijn betrokkenheid bij de gewelddadige confrontatie.

Aanhoudingen verricht door arrestatieteam
Na uitvoerig onderzoek door de politie werden vanmorgen vroeg nog eens vijf aanhoudingen verricht. De aanhoudingen werden gedaan door het arrestatieteam van de politie. Het gaat om een 22-jarige man uit Appingedam en vier Satudarah-leden, in de leeftijd van 22 tot 36 jaar, uit Veendam, Farmsum, Groningen en Appingedam. Alle verdachten zijn ingesloten in de cel en worden verhoord over hun mogelijke betrokkenheid.