vrijdag, 14. februari 2014 - 11:48 Update: 03-07-2014 0:42

Vijf aanhoudingen na aantreffen 125 kilo cocaïne in container

Vijf aanhoudingen na aantreffen 125 kilo cocaïne in container
Rotterdam

Een arrestatieteam van de Rotterdamse politie heeft maandagochtend vijf mannen aangehouden in een loods aan de Van Riemsdijkweg in Rotterdam. Zij worden verdacht van de smokkel van 125 kilo cocaïne. Dit meldt het Openbaar Ministerie vrijdag

De Douane ontdekte de cocaïne vorige week vrijdag in een container met bananen. De drugs waren verstopt in de bodem van de container, die afkomstig was uit Ecuador. Het HARC team, een samenwerkingsverband van Douane, Fiod, Zeehavenpolitie en het OM, is direct een onderzoek gestart naar de vondst.

Naar aanleiding van dat onderzoek viel het arrestatieteam maandag de loods aan de Van Riemsdijkweg binnen, op het moment dat de vijf mannen bezig waren de container open te slijpen. Er waren al een aantal pakketten uit de bodem gehaald. De mannen trachten aan hun aanhouding te ontkomen door via het dak weg te vluchten, maar daar stond het arrestatieteam hen al op te wachten.

De verdachten, vier Rotterdammers en een man zonder vaste woon of verblijfplaats in de leeftijd van 20 tot 42 jaar, zijn donderdag door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld. Het HARC team zet het onderzoek voort, meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Provincie:
Blik op 112: