maandag, 24. november 2014 - 9:24 Update: 24-11-2014 9:25

Vijf aanhoudingen na reeks van vechtpartijen in Ede

Vijf aanhoudingen na reeks van vechtpartijen in Ede
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Ede

In de nacht van zaterdag op zondag 23 november heeft de politie vijf jonge mannen aangehouden in Ede op verdenking van mishandeling. De aanhoudingen vonden kort na elkaar plaats.

Als eerste werden drie jonge mannen van 18, 19 en 20 jaar oud, allen uit Ede, aangehouden op de Nieuwe Stationsstraat. Agenten zagen rond 04.15 uur een opstootje ontstaan vlakbij de spoorovergang. De politie zag dat één persoon op de grond terecht kwam en door drie anderen geslagen werd. Hierop zijn deze drie jongeren aangehouden.

Degene die op de grond terecht gekomen was, een 18-jarige jonge man uit Ede, had zichtbaar verwondingen in zijn gezicht opgelopen maar er hoefde niet direct medische hulp aan te pas te komen.

Niet lang daarna, rond 04.40 uur, kwam er een melding over een vechtpartij aan de Telefoonweg. De 18-jarige Edenaar die aan de Nieuwe Stationsstraat nog als enige niet aangehouden was, bleek nu zelf iemand een harde vuistslag in het gezicht gegeven te hebben. Het slachtoffer bij dit incident zou even buiten bewustzijn zijn geweest en liep meerdere gebroken tanden op.

Direct daarna werd het slachtoffer door enkele passanten geholpen en in een bushokje gezet. Één van die passanten was een 21-jarige man uit Scherpenzeel. Toen de 18-jarige dader en een vriend het slachtoffer opnieuw benaderden, trok de man uit Scherpenzeel zich op aan het bushokje en schopte de vriend van de dader in het gezicht. Meteen hierna zijn zowel de 18-jarige Edenaar als de man uit Scherpenzeel aangehouden door de politie.

Alle verdachten zijn op het politiebureau ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op en is nog volop bezig met onderzoeken wat precies ieders aandeel is geweest in het geheel.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):