donderdag, 19. juni 2014 - 16:10 Update: 03-07-2014 0:34

Vijftal liet 15-jarige meisjes tippelen

Vijftal liet 15-jarige meisjes tippelen
Foto: Archief FBF.nl
Vijftal liet 15-jarige meisjes tippelen
Foto: Archief FBF.nl
Heerlen

Drie mannen en twee vrouwen zijn deze week aangehouden in woningen in Heerlen en Geleen. Ze worden ervan verdacht te hebben geholpen bij het prostitueren van minderjarige meisjes. De vijf worden vrijdag voorgeleid bij de Rechter Commissaris.

De politie startte het onderzoek omdat vermoed werd dat minderjarige meisjes in de prostitutie zaten en daarbij werden geholpen door volwassenen. De hulp bestond onder meer uit het te woord staan van klanten, zorgen voor advertenties en werkruimte en het begeleiden van de klant naar de minderjarige prostituee.

Op de Ruys de Beerenbroucklaan, de Kempkensweg en de Schandelerboord in Heerlen en op de Lienaertsstraat in Geleen werden dinsdag vier bewoners (resp. twee mannen en twee vrouwen) aangehouden. Ook werd woensdag een klant aangehouden.

Diverse apparatuur zoals laptops en gsm's werden in beslag genomen, op de Kempkensweg werden ook twee nepvuurwapens in beslag genomen. Op de Kempkensweg en de Schandelerboord werd door de meisjes gewerkt, of dit ook op andere adressen gebeurde wordt nog onderzocht. De meisjes zijn rond de 15 jaar oud. De politie onderzoekt in hoeverre er sprake was van dwang.

Provincie: