zaterdag, 8. maart 2014 - 18:08 Update: 03-07-2014 0:41

Vluchtende verdachte ramt auto Bram Moszkowicz

Foto van Bram Moszkowicz | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Een voortvluchtige verdachte heeft zaterdagmiddag met hoge snelheid de Ashton Martin van Bram Moszkowicz geramd.

De aanrijding vond plaats in de Nieuwe Spiegelstraat, zo melden verschillende media zaterdag. Moszkowicz zat samen met zijn dochter in de auto, toen een Volkswagen Golf, die achtervolgd werd door de politie, tegen hem aanreed. De voormalig strafpleiter en zijn dochter kwamen met de schrik vrij. Moszkowicz laat aan RTL Boulevard weten dat het goed is afgelopen: 'Ik reed vanaf de Keizersgracht de Spiegelgracht op en zie een auto met hoge snelheid aankomen over het bruggetje, met vier wielen los, zo hard reed hij eroverheen.' De ex-advocaat heeft niets te maken met de achtervolging. Zijn auto is door de aanrijding wel flink beschadigd.

Na het ongeluk rende de bestuurder van de Volkwagen Golf weg, maar hij werd na een korte achtervolging gearresteerd door een agent op een motor.

De politie en Moszkowicz benadrukken in de Telegraaf dat er geen sprake is van een aanslag en dat het om een ongeluk gaat. De verdachte was door de agenten op het Leidseplein staande gehouden wegens een lopend onderzoek, maar hij ging er in een auto vandoor,

Provincie: