woensdag, 3. september 2014 - 8:14 Update: 03-09-2014 8:14

Voor zevende keer in korte tijd brand in flat

Vlaardingen

De brandweer werd in de nacht van dinsdag op woensdag naar de Boerhaavestraat in Vlaardingen-West gestuurd voor brand bij de kelderboxen.

Het is dit jaar de 7e keer dat de brandweer naar dit adres moet voor brand bij hetzelfde portiek.

Op 14, 22 en 25 april, 6 en 15 mei en 23 juli was er hier ook al eerder brand. Op een van deze dagen betrof het brandstichting bij de auto van de eigenaar van de kelderbox waar de keren daarvoor brand had gewoed. Ook bij de brand van afgelopen nacht gaan de politie en brandweer uit van brandstichting.

De brandweer had de brand snel geblust. Wel moesten de ramen van het trappenhuis ingeslagen worden om de vele rook weg te krijgen. Een ambulance kwam ter plaatse om meerdere personen na te kijken die rook hadden ingeademd. Een moeder en een klein kindje zijn uiteindelijk naar het ziekenhuis gebracht voor controle.

Er zijn al diverse keren rookmelders opgehangen in de flat om de bewoners op tijd te kunnen waarschuwen voor brand, maar de rookmelders worden keer op keer van het plafond getrokken en weggehaald.

In een zijstraat van de Boerhaavestraat, de Leeuwenhoekstraat, is de afgelopen weken ook drie keer brand geweest. In totaal komen het aantal branden in 2 straten in de Westwijk dan op 10. Voor een van die branden in de Leeuwenhoekstraat is enkele weken geleden een man aangehouden. Hij zit momenteel nog vast.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):