woensdag, 21. mei 2014 - 14:11 Update: 03-07-2014 0:36

Vrachtwagenchauffeur omgekomen bij brand Heinenoordtunnel

Foto van tunnel | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De brandweer heeft woensdagmiddag na de bluswerkzaamheden in de Heinenoordtunnel in de cabine van de uitgebrande vrachtwagen het stoffelijk overschot aangetroffen van de chauffeur. Dit meldt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond woensdagmiddag.

Rond de Heinenoordtunnel heeft het verkeer woensdagmiddag veel last van het ongeval dat eerder in de tunnel plaatsvond. De tunnel is nog steeds in beide richtingen gesloten.

Rijkswaterstaat (RWS) waarschuwt voor een zware avondspits in de regio Rotterdam. 'Omdat de Heinenoordtunnel in beide richtingen dicht is, is het erg druk op omleidingsroutes', aldus RWS.

Bij het ongeval woensdagmiddag in de Heinenoordtunnel waarbij een vrachtwagen in brand vloog zijn twee gewonden gevallen. Dit meldt de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond woensdagmiddag. 

'De twee slachtoffers zijn naar het ziekenhuis overgebracht', aldus de veiligheidsregio.

Het ongeval tussen een personenauto en de vrachtauto gebeurde rond 13.30 uur in de tunnelbuis richting Rotterdam. De vrachtwagen kwam door de aanrijding op z'n kant te liggen in de tunnel. De cabine van de vrachtauto vloog in brand.

Hierop werden beide tunnelbuizen afgesloten. Door de rook die bij de brand vrijkwam stond de gehele tunnelbuis vol met rook. Het was daarom niet meteen duidelijk of er nog meer auto’s bij het ongeval betrokken waren.

'Brand meester'
Rond 14.45 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. Naar de precieze oorzaak van hete ongeval wordt een onderzoek ingesteld.