woensdag, 5. maart 2014 - 9:31 Update: 03-07-2014 0:41

Vriend moeder krijgt vijf jaar cel voor verkrachting 10-jarige stiefdochter

Foto van wetboek van strafrecht | Archief FBF.nl
Foto: Archief EHF
Leeuwarden

Een 40-jarige man uit Goor heeft van de rechtbank in Leeuwarden 5 jaar cel gekregen omdat hij zijn minderjarige stiefdochter meermalen verkracht heeft.

Op het moment dat de man zich voor het eerst aan het meisje vergreep, was zij tien jaar oud. Zij was als dochter van zijn toenmalige vriendin aan zijn zorg toevertrouwd. Het meisje is zwanger geraakt van de man en op twaalfjarige leeftijd bevallen. De rechtbank rekent het de man zwaar aan dat hij geen verantwoordelijkheid heeft genomen voor zijn daden. Ook heeft hij op geen enkele wijze spijt betuigd.

Het meisje kreeg het kind al in 2002. De man werd pas in november op Schiphol opgepakt. Hij was naar Thailand gevlucht nadat zijn vriendin, met wie hij drie jaar een relatie had gehad, hem had geconfronteerd met de zwangerschap van haar dochter. In Thailand wist de man zich tien jaar lang schuil te houden, totdat hij werd opgespoord oor misdaadjournalist John van den Heuvel, zo meldden verschillende media dinsdag. Doordat zijn noodpaspoort werd ingetrokken, was de man illegaal in Thailand en en werd hij het land uitgezet.

Via dna-onderzoek is onomstotelijk  vast komen te staan dat de man de vader is.