maandag, 31. maart 2014 - 10:03 Update: 03-07-2014 0:39

Vrouw gewond, man aangehouden na ongeval

Archief EHF
Foto: Archief EHF
Sappemeer

Een 29-jarige vrouw uit Oude Pekela raakte zondagavond gewond bij een verkeersongeval op de Noorderstraat in Sappemeer. De vrouw zat als passagier naast een 42-jarige man (woonplaats onbekend). De bestuurder was door onbekende reden met forse snelheid tegen de vangrail gebotst. Hij werd aangehouden voor rijden onder invloed.

Door de klap van de aanrijding liep de vrouw nekletsel op. De brandweer kwam ter plekke om het dak van de auto kapot te knippen. Op deze manier werd het slachtoffer met de nodige voorzichtigheid uit de auto gehaald. Zij werd hierna naar het ziekenhuis gebracht. De zwaar beschadigde auto werd afgesleept.

Een blaastest op straat wees uit dat de 42-jarige vermoedelijk onder invloed van alcohol had gereden. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de verdachte 2,4 promille alcohol in zijn bloed had. Ook bleek dat de man niet over een rijbewijs beschikt en dat zijn auto onverzekerd was. De 42-jarige mocht na verhoor niet naar huis. Hij had nog 21 dagen hechtenis openstaan. De man werd ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):