dinsdag, 19. augustus 2014 - 14:31 Update: 19-08-2014 20:59

Vrouw in Berlijn waarschijnlijk geen ebola

Arbeidsbureau in Berlijn in quarantaine door Ebola alarm
Berlijn

Een arbeidsbureau in Berlijn werd dinsdagmorgen volledig in quarantaine gezet nadat er een vrouw onwel werd met verschijnselen van Ebola. Dit meldt De Bild dinsdag.

De 30-jarige vrouw vertoonde volgens de brandweer typische tekenen van de dodelijke ziekte, zoals hoge koorts.  Het slachtoffer werd in eerste instantie in een ambulance behandeld, maar al snel sloeg het ambulancepersoneel groot alarm. De vrouw uit West-Afrika werd vervolgens opgenomen in een kliniek.

De omgeving van het arbeidsbureau werd afgezet en niemand mocht er in of uit. De hulpverleners op de plaats van het incident droegen mondkapjes om eventuele besmetting te voorkomen. In het arbeidsbureau waren op dat moment circa 20 mensen aanwezig die zijn onderzocht door artsen. De meeste mochten na enige tijd het gebouw verlaten.

Maag-darminfectie
Bij nader onderzoek bleek dat de vrouw hoogstwaarschijnlijk niet het ebola-virus had omdat ze in Afrika niet in de besmette gebieden is geweest. Nader bloedonderzoek moet uitwijzen of zij echt vrij is van het ebola-virus. Artsen denken dat de vrouw last heeft van een maag-darminfectie. 

Categorie:
Tag(s):