donderdag, 9. januari 2014 - 7:53 Update: 03-07-2014 0:44

VVD-wethouder in wietplantage-zaak legt ambt neer

VVD-wethouder in wietplantage-zaak legt ambt neer
Foto: Archief FBF.nl
Wijk bij Duurstede

VVD-wethouder Carel van Gelder uit Wijk bij Duurstede is de spil geweest in een grote wietplantage.

Volgens het AD zou de politicus zwijggeld aan een stroman hebben beloofd na een inval om zo uit handen van justitie te blijven. Dat hebben twee getuigen verklaard, waaronder de stroman zelf die het geld volgens eigen zeggen nooit heeft gehad.

In de krant laat de stroman nog niet het achterste van zijn tong zien, maar zegt binnenkort de strafzaak verder toe te lichten. Hij wil het schandaal openbaar te maken.

De hennepkwekerij, met ruim 800 planten, werd in 2010 in het centrum van Arnhem opgezet en een jaar later opgerold door de politie. De katvanger werd gearresteerd, maar hield zoals afgesproken zijn mond over de rol van de wethouder. De politicus was volgens de stroman via een gekende wietkweker de plantage begonnen om snel tienduizenden euro's te verdienen.

Van Gelder zelf laat via een schriftelijke verklaring weten dat hij 'lopende het onderzoek' niet wil reageren op de kwestie.

Wethouder legt werk neer

De wethouder heeft na het nieuws vandaag bekend gemaakt zijn ambt de komende tijd neer te leggen. De wethouder en locoburgemeester heeft dat besloten na berichten over zijn betrokkenheid bij het grootschalig kweken in wiet, laat hij donderdag weten in een verklaring.

Provincie: