zaterdag, 17. mei 2014 - 15:02 Update: 03-07-2014 0:36

Waarschuwingsschot bij aanhouding autodieven Amsterdam

foto van politiewapen | fbf
Foto: fbf
foto van politiewapen | fbf
Foto: fbf
Amsterdam

Zaterdagochtend rond kwart over elf heeft de politie op de Plesmanlaan een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van de bestuurder van een gestolen auto.

Hij wist in eerste instantie te ontkomen maar zijn identiteit was inmiddels bekend. Een 20-jarige passagier werd direct aangehouden. De 20-jarige bestuurder werd om tien over half twee aangehouden, beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Surveillerende politiemensen trokken een kenteken na van een personenauto. Het computersysteem in de politieauto gaf aan dat de auto als gestolen geregistreerd stond. Na een stopteken van de politie stopte de bestuurder de auto en zette het direct op een rennen. Een politieman rende achter hem aan en voelde zich op enig moment gedwongen om een waarschuwingsschot te lossen. De vluchtende verdachte staakte zijn handeling en vluchtte verder. Ondanks dat later een helikopter en een speurhond werden ingezet kon de verdachte niet direct getraceerd worden.

Politiemensen waren inmiddels in de woning van de voortvluchtende verdachte geweest en hebben met zijn ouders gesproken. De verdachte is korte tijd later aangehouden.