maandag, 16. juni 2014 - 9:22 Update: 03-07-2014 0:34

Wateroverlast leidt naar hennepkwekerij

Foto van hennepkwekerij | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Rotterdam

Door een hennepkwekerij ontstond er afgelopen periode een gevaarlijke situatie in een woning aan de Rozenlaan.

Vrijdag werd de politie gebeld over wateroverlast in een woning. Agenten die hier naartoe gingen gaven later aan dat 'het leek of het regende in de woning'. De plassen water lagen op de grond. Gezien de enorme overstroming besloot de politie samen met de brandweer de woning binnen te gaan.

Om half twaalf stapten ze het huis binnen. Hier kwam het water het tegemoet. Ze zagen direct dat er in de woning een hennepkwekerij was. Omdat het water van boven kwam liepen ze in de woning naar boven. Hier zagen de politiemensen nog twee hennepkwekerijen. Bij één van de twee was een watervat overstroomd.

Diefstal

Nadat de watertoevoer afgesloten was werd er een onderzoek ingesteld. Samen met de netbeheerder werd gekeken naar de stroomtoevoer. Er bleek sprake te zijn van stroomdiefstal. Ook was er gerommeld met de elektra. Hierdoor was een dusdanig gevaarlijke situatie ontstaan dat iedereen direct uit het pand moest. Pas nadat reperateurs lange tijd bezig geweest waren om de situatie weer veilig te maken mocht de woning weer betreden worden.

Hennep

De planten, in totaal een kleine 400, en de materialen om deze te vervaardigen zijn in beslag genomen en vernietigd. Er wordt onderzoek ingesteld naar de eigenaar van deze levensgevaarlijke kwekerij.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):