dinsdag, 24. juni 2014 - 12:44 Update: 03-07-2014 0:34

Dit weekend files door evenementen en werkzaamheden

Foto van file | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

De ANWB houdt komend weekend -zaterdag 28 en zondag 29 juni- op diverse plaatsen rekening met flinke verkeersdrukte. Die wordt veroorzaakt door bezoekers aan evenementen zoals de TT Assen en Concert at Sea en ook door geplande wegwerkzaamheden.

De ANWB denkt dat vooral evenementen zullen zorgen voor drukte op de weg. Zo gaat de Brouwersdam tussen Zeeland en Zuid-Holland (N57) vrijdagavond en zaterdagmiddag dicht voor het Concert at Sea. Extra druk wordt het op de omleidingsroutes N59 vanaf knooppunt Hellegatsplein en de N256 vanaf Goes.

In Drenthe zijn tienduizenden motorsportfans onderweg naar de TT Assen. Dat levert vrijdag en zaterdag files op bij Assen op de A28. Andere evenementen die dit weekend lokaal voor drukte zorgen zijn het dancefestival Awakenings langs de A9 bij Haarlem en in Den Haag Veteranendag op zaterdag en Parkpop op zondag. In Ootmarsum wordt dit weekeinde het NK wielrennen gehouden. Het Nederlands elftal speelt zondag om 18.00 uur de achtste finale. Voetballiefhebbers die niets van de wedstrijd willen missen, doen er goed aan op tijd te vertrekken. De ANWB voorspelt wederom flinke drukte op de weg.

Bij Rotterdam is komend weekend de A20 richting Hoek van Holland dicht tussen de knooppunten Kleinpolderplein en Kethelplein omdat daar aan de weg wordt gewerkt.

Provincie:
Tag(s):