zondag, 26. oktober 2014 - 11:38 Update: 26-10-2014 21:21

Weer drugs-dode in Amsterdam

Foto van ambulance in donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Zondagochtend 26 oktober is een 22-jarige man vermoedelijk overleden na drugsgebruik. Het slachtoffer werd rond half twee samen met een andere man onwel aangetroffen op de Reguliersgracht.

Zij werden door de ambulancedienst naar twee verschillende ziekenhuizen overgebracht. Het latere slachtoffer onttrok zich van de zorg en verliet vrijwillig het ziekenhuis. De politie werd hierover geinformeerd en troffen de man in de omgeving aan. Zij adviseerden hem om terug naar het ziekenhuis te gaan omdat hij nog niet behandeld was. De man weigerde dat en wilde naar de auto die in de omgeving van de Arena stond. De auto werd niet gevonden. De politiemensen namen hem mee naar een politiebureau.

Hier kreeg hij de gelegenheid om op een matras in het dagverblijf te liggen. Zijn toestand werd steeds gecontroleerd. Op enig moment moesten de politiemensen hem reanimeren. De reanimatie is vervolgens overgenomen door ambulancepersoneel. Al reanimerend is de man overgebracht naar een ziekenhuis waar hij uiteindelijk overleed. Het vermoeden bestaat dat de overleden man en de man die nog in het ziekenhuis ligt en ook geranimeerd is, een hoeveelheid drugs hebben gesnoven. De recherche heeft dit in onderzoek.

Omdat de overleden man in het politiebureau onder de zorg van politiepersoneel viel zal de Rijksrecherche een onderzoek instellen.

Provincie:
Blik op 112: