dinsdag, 3. juni 2014 - 21:20 Update: 03-07-2014 0:35

Werkstraf voor clown met bijl

Foto van clown en politie | Archief EHF
Foto: Archief EHF

Een 22-jarige man uit Valkenburg is dinsdag veroordeeld voor het bedreigen van voorbijgangers in Katwijk met een bijl. Dit meldt de rechtbank Den Haag dinsdag.

De man kreeg 80 uur werkstraf van de politierechter in Den Haag waarvan de helft voorwaardelijk opgelegd. Ook twee vrienden van de man stonden vandaag voor de rechter en werden veroordeeld tot dezelfde straf. De officier van justitie had tegen alle drie de verdachten een werkstraf van 100 uur en twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf geëist.

Clown
De drie mannen zorgen op 24 april dit jaar voor angstige momenten bij voorbijgangers als de als clown verkleedde en geschminkte man fietsers achtervolgt met een bijl.

Volgens de drie mannen ging het slechts om een grap. Ze hebben samen een bedrijfje dat filmpjes op internet zet en hoe vaker een filmpje bekeken wordt, hoe meer geld zij verdienen.

Gefilmd
Ze hadden met z'n drieën het plan voor het filmen bedacht, de bijl gekocht, een clownspak gehuurd en een enge locatie opgezocht. De als clown verkleedde man verstopte zich in de bosjes. De andere verdachte waarschuwde zodra er iemand aankwam en de derde man filmde alles.

Hun eerste slachtoffers zijn een jongen en meisje op een fiets. Zij zien de clown in het donker op een afgelegen weggetje lopen met de bijl slepend achter zich aan. Op moment dat ze om willen keren draait clown zich ook om en rent hij met de bijl boven zijn hoofd, achter ze aan.

Het stel belt de politie. Intussen komt er een ander meisje op de fiets. Ze is alleen en als ze heel dicht bij de clown is, springt hij uit de bosjes, schreeuwt en heft weer de bijl boven zijn hoofd. Hij rent een heel stuk achter haar aan.

Alle drie de aangevers hebben bij de politie verklaard dat ze doodsbang waren en er van overtuigd waren dat hij hen wat aan zou doen. Ze hadden op geen enkel moment door dat het om een grap ging.

Provincie:
Tag(s):