vrijdag, 4. juli 2014 - 18:01

Werkstraffen voor ADO-supporters

werkstraf, odo, voetbal club
Foto: fbf
Den Haag

De politierechter in Den Haag heeft vandaag vijf mannen uit Den Haag, Zoetermeer en Leiden veroordeeld die zich hebben misdragen tijdens een voetbalwedstrijd tussen ADO en Heracles in februari dit jaar.

​Drie verdachten kregen een werkstraf van 100 uur, de twee anderen kregen 60 uur werkstraf. Allemaal kregen ze ook een stadionverbod van een jaar, moeten ze de gemaakte schade van in totaal bijna € 1500 vergoeden en kregen vier van de vijf ook nog een voorwaardelijke gevangenisstraf.

Op donderdag 3 juli stonden ook al zes verdachten voor de rechter. Zij werden voor hun rol in de misdragingen tijdens de voetbalwedstrijd veroordeeld tot werkstraf van 40 of 60 uur, stadionverbod, terugbetalen schade en een voorwaardelijke gevangenisstraf.

Tijdens de bewuste wedstrijd tussen ADO en Heracles in februari sloeg de sfeer om toen ADO achter stond. De supporters uitten tijdens de rust hun onvrede en probeerden in de buurt van het bestuur te komen, aan de andere van het stadion. Hierbij raakten hekken beschadigd. De mannen die vandaag voor de rechter moesten verschijnen gooiden met stenen, flessen en andere voorwerpen naar de politie en vernielden hekken in het stadion.

Provincie: