zaterdag, 1. februari 2014 - 15:28 Update: 03-07-2014 0:43

Wie bedreigt directeur Sparta Wiljan Vloet in video op internet?

fbf
Foto: fbf
Rotterdam

Het bestuur van de Rotterdamse voetbalclub Sparta heeft bij de politie en bij de KNVB melding gemaakt van een ernstige bedreiging aan het adres van directeur Wiljan Vloet.

''Woensdagavond werden wij geconfronteerd met een video op internet die gericht was tegen de dagelijkse leiding van Sparta Rotterdam. De sfeer van deze video heeft een zeer luguber karakter waarbij de video afsloot met tekst en geluid dat niet anders geduid kan worden dan als een ernstige persoonlijke bedreiging. Inmiddels is deze afsluiting van de video door de auteur aangepast, maar de originele versie circuleert uiteraard nog.

Wij zien dit als een serieuze bedreiging aan het adres van onze directeur Wiljan Vloet. Dit is naar onze mening buitengewoon ernstig en absoluut onacceptabel! Deze vorm van communicatie overstijgt alle normen van Spartaans fatsoen en raakt daarbij onze club in haar hart. Het schaadt onze reputatie bij echte supporters, sponsoren en financiers! Als Sparta Rotterdam tolereren wij niet dat medewerkers, vrijwilligers of wie dan ook die betrokken is bij onze club, bedreigingen ontvangen.

We hebben deze zaak in handen gegeven van de politie en gemeld bij de KNVB.

Provincie: