vrijdag, 13. juni 2014 - 14:48 Update: 03-07-2014 0:34

Wie mist zijn dure oldtimer?

foto van gestolen auto's | Politie
Foto: fbf archief

De politie is op zoek naar de eigenaren van zeven kostbare oldtimers die begin dit jaar zijn aangetroffen bij een onderzoek van de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland.

Het gaat om zes auto's van de merken Porsche en Mercedes en een motor van het merk Indian. De oldtimers kwamen eind januari aan het licht bij doorzoekingen in loodsen in Koningsbosch, Arensgenhout, Vlodrop en het Belgische Peer.

Omgekat
De oldtimers zijn omgekat waardoor de politie de originele chassisnummers niet meer aantrof. Dit maakt het uitermate complex om de rechtmatige eigenaren te traceren. De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) kon een aantal oldtimers inmiddels terugbrengen bij de rechtmatige eigenaar, waaronder een Porsche die 8 jaar geleden in het Duitse Mayen werd gestolen. Uit het onderzoek komt naar voren dat de oldtimers de afgelopen vijftien jaar ontvreemd werden in België, Luxemburg, Duitsland of Nederland. De recherche houdt er dan ook rekening mee dat deze zeven voertuigen, waarvan de eigenaar nog onbekend is, ook in een dergelijk tijdsbestek en vanaf vergelijkbare locaties ontvreemd kunnen zijn.

Tijdens het onderzoek van de recherche zijn eind januari drie verdachten aangehouden in Koningsbosch en Arensgenhout. Het gaat om een 46-jarige man uit Koningsbosch, en een 69-jarige man uit Arensgenhout en zijn vrouw. Zij zijn inmiddels in vrijheid, maar blijven verdachten in dit onderzoek. Zodra het onderzoek is afgerond, wordt er proces-verbaal opgemaakt waarna het Openbaar Ministerie een vervolgbeslissing neemt.

Vragen
Wie herkent deze oldtimers? Bent u zelf eigenaar? Of weet u waar en wanneer de voertuigen zijn gestolen of kent u iemand die een dergelijk voertuig mist? Neem dan contact op met de politie.

Provincie: