woensdag, 12. februari 2014 - 21:02 Update: 03-07-2014 0:42

Wil van Gemert adjunct-directeur bij Europol

Wil van Gemert adjunct-directeur bij Europol
Den Haag

De Europese Raad heeft drs. ing. W.M. (Wil) van Gemert benoemd tot adjunct-directeur verantwoordelijk voor het operations department van Europol. Van Gemert is nu nog directeur cybersecurity van de NCTV, waar hij verantwoordelijk was voor de vormgeving van het Nationaal Cyber Security Centrum.

Vanaf 1 mei zal hij bij Europol leiding gaan geven aan het Operations Department, waar hij verantwoordelijk wordt voor het steunen van EU-lidstaten bij het bestrijden van georganiseerde misdaad en terrorisme.  Ook Ec3, de cybercrime unit van Europol, zal onder verantwoordelijkheid van Van Gemert vallen. NCTV Dick Schoof is trots op de benoeming van Van Gemert: 'We verliezen een belangrijke kracht, maar het is een eer dat iemand uit onze organisatie en uit ons land op een belangrijke internationale post wordt benoemd.'

De heer Van Gemert begon zijn loopbaan na de politieacademie in 1988 als officier bij de politie in Amsterdam waar hij diverse leidinggevende functies vervulde met name in het rechercheveld. In 1995 stapte hij over naar het KLPD om het eerste landelijke rechercheteam te gaan vormen. Ook was hij bij het KLPD verantwoordelijk voor de oprichting van de Nationale Recherche. In 2004 vertrok hij naar de AIVD waar hij als directeur democratische rechtsorde leiding gaf aan de terrorismebestrijding, contraspionage en veiligheidsonderzoeken. Begin 2012 trad hij aan bij de NCTV.

Provincie: