maandag, 1. september 2014 - 10:06

Wild-West taferelen bij achtervolging A13

Wild-West taferelen bij achtervolging A13
Foto: fbf
Delft

Achtervolging eindigt met aanrijding

Een achtervolging vanaf Rijksweg A13 eindigde maandag 1 september om 04.00 uur met een aanrijding in Rotterdam. Agenten hielden twee inzittenden aan en troffen daarbij enkele vuurwapens aan.

 

Politieagenten zagen de twee mannen in een auto over Rijksweg 13 richting Rotterdam rijden. Zij besloten de auto aan een routinecontrole te onderwerpen. Toen ze de bestuurder een stopteken gaven, verhoogde hij zijn snelheid en trachtte zich aan controle te onttrekken. De man reed met zeer hoge snelheid richting Doenkade en reed zeer verkeersgevaarlijk; hij reed aan de verkeerde kant van de weg (spookrijden) en veroorzaakte bijna een aantal aanrijdingen.

Aanrijding
Op de Tjalklaan – Spaanseweg konden de agenten het voertuig klemrijden. Daarbij ontstond een aanrijding tussen het politievoertuig en de auto van de mannen. Op het moment dat de mannen werden aangehouden, zagen de agenten dat zij enkele vuurwapens uit de auto op straat gooiden. De verdachten, 21 en 22 jaar en afkomstig uit Rotterdam werden ingesloten voor nader verhoor.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):