zaterdag, 30. augustus 2014 - 13:16 Update: 30-08-2014 16:53

Wild-West taferelen bij achtervolging in Almelo

foto van achtervolging politie | fbf
Foto: fbf
Almelo

De politie heeft 30 augustus na een achtervolging een 23-jarige Almeloër aangehouden voor onder andere gevaarlijk rijgedrag, rijden zonder rijbewijs, rijden onder invloed in een auto die onverzekerd is.

Tegen 00.30 uur zien surveillerende agenten een auto rijden op de Willem de Clerqstraat zonder verlichting aan de achterzijde. Als zij de automobilist een stopteken geven gaat hij er als een gek vandoor richting Bornerbroeksestraat. De automobilist verhoogd zijn snelheid verder en negeert alle verkeersregels. Fietsers op het fietspad ontsnappen ternauwernood aan een aanrijding. Een alerte buurtbewoner van de Gagelstraat probeert de automobilist tot stoppen te dwingen door een kinderfiets op zijn auto te gooien. Dit heeft helaas niet het gewenste effect. De automobilist verliest uiteindelijk de macht over het stuur en komt via het grasveld tegen een hek aan de Anjelierstraat tot stilstand. De automobilist kan door de agenten worden aangehouden op de Dotterbloemstraat waar hij zich achter een afvalcontainer verstopt had.

De automobilist, een 23-jarige Almeloër is voor onderzoek ingesloten. Er is een bloedproef afgenomen door de GGD arts. Zijn auto is in beslag genomen.

Provincie:
Blik op 112: