donderdag, 1. mei 2014 - 8:54 Update: 03-07-2014 0:37

Wild-West taferelen bij achtervolging in Numansdorp

foto van achtervolging | fbf archief
Foto: fbf archief
Numansdorp

Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag, om ongeveer 02.00 uur een man aangehouden, nadat deze tegen de pui van een woning was gereden.

De politiemensen zagen een auto rijden waarvan de kentekenplaten niet klopten met het merk en type auto waarop zij gemonteerd waren. Bij het zien van de surveillanceauto ging de auto er met grote snelheid vandoor. Na een achtervolging door de Hoeksche Waard, waarbij zeer hoge snelheden werden bereikt, reed de auto op de Middelsluissedijk tegen de pui van een woning. Daarmee was de achtervolging direct ten einde. Er ontstond schade aan de pui.

Eén van de twee inzittenden, een 36-jarige man, kon na een korte vlucht te voet, worden aangehouden. Hij was in een sloot gesprongen. Ook bleek hij bij de botsing zijn been te hebben gebroken. Hij is opgenomen in een ziekenhuis. De andere inzittende wist via de sloot en een Boomgaard te ontkomen. Een zoektocht met onder andere een speurhond heeft helaas geen resultaat gehad.

Om 07.00 uur kreeg de politie een melding dat uit een schuur aan de Molendijk een fiets was gestolen, het vermoeden bestaat dat de gevluchte man met deze diefstal te maken heeft.

Provincie:
Blik op 112: