vrijdag, 29. augustus 2014 - 9:04 Update: 29-08-2014 14:11

Winst Schiphol Group blijft stijgen

Meer passagiers op Schihol
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De luchthaven Schiphol heeft in de eerste helft van 2014 het aantal passagiers met 4 procent zien groeien naar 25,7 miljoen.

Ook de omzet groeide met 10 procent in vergelijking met vorig jaar. De luchthaven zette 712 miljoen euro om. De groei van de omzet heeft te maken met de volledige overname van een vastgoedfonds. Het nettoresultaat bedraagt 127 miljoen euro tegenover 110 miljoen euro in 2013.

Reactie van Jos Nijhuis, president-directeur Schiphol Group:
"De groei in het aantal passagiers en vracht is wederom positief. Deze ontwikkeling lijkt zich te continueren, en wordt dagelijks door alle business partners op de luchthaven waargemaakt. Ter verdere versterking van de internationale concurrentiepositie van de mainport, investeert Schiphol zo'n 1,5 miljoen euro per dag in een kwalitatief hoogwaardige luchthaven. De eerste projecten in het kader van het Masterplan zijn inmiddels operationeel. Het nieuwe state of the art securityfilter in Vertrekhal 1 is onlangs in gebruik genomen. De werkzaamheden voor de invoering van centrale security liggen op schema. De gezonde groei, beheerste kostenontwikkeling en lage rentestand, resulteren in een voorgenomen verlaging van de havengeldtarieven per 1 april 2015. Naar verwachting zal deze verlaging ruim -5% zijn."

Provincie: