dinsdag, 13. mei 2014 - 18:21 Update: 03-07-2014 0:36

Zeeuws meisje (14) verzon verkrachting

Foto van politiebureau agenten | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Oost-Souburg

De verkrachting van een 14-jarig meisje blijkt door het meisje zelf te zijn verzonnen. Dit meldt de politie dinsdag.

'We hebben vandaag een gesprek gevoerd met het 14-jarig meisje dat twee weken geleden melding deed van verkrachting', aldus de politie. Het meisje heeft tijdens dat gesprek bekend dat het verhaal over de verkrachting door haar is verzonnen. Er heeft zich op zondag 27 april geen zedendelict voorgedaan.

Melding
Het meisje uit de gemeente Vlissingen meldde zondagavond 27 april jl. dat zij rond 21:30 uur was verkracht op het fietspad aan het Koopmansvoetpad. Zij zou door twee scooterrijders zijn achtervolgd en tegen de grond gewerkt. Vervolgens werd zij verkracht door een van hen, terwijl de ander op de uitkijk zou hebben gestaan. Een nog onbekende blonde jongen zou haar hebben geholpen. Thuis aangekomen vertelde zij het verhaal aan haar ouders, waarna de politie werd ingeschakeld.

Vermoeden valse melding
De politie startte een onderzoek met zeven rechercheurs. In de loop van het onderzoek ontstond het vermoeden dat het zedendelict mogelijk nooit had plaatsgevonden. Toen zich ook nog iemand bij de politie meldde met belangrijke informatie werd dit vermoeden groter. Vanwege een verblijf in het buitenland kon het meisje niet eerder worden gehoord.

Privacy
De politie maakt een proces-verbaal op vanwege de valse melding. Met het openbaar ministerie zal deze casus worden besproken. Het openbaar ministerie neemt uiteindelijk het besluit over de afhandeling van deze zaak. In het belang van de privacy van het meisje wordt geen nadere informatie verstrekt over haar keuze om een onwaar verhaal bij de politie te melden.

Provincie: