dinsdag, 8. april 2014 - 21:26 Update: 03-07-2014 0:38

Zeilboot vermiste solozeiler verlaten aangetroffen op Atlantische Oceaan

foto van Sietse Hagen | Facebook Hagen
Foto: Facebook Hagen
Den Helder

Een Nederlands zeeschip heeft maandag 7 april op de Atlantische Oceaan het verlaten zeilschip van de vermiste solozeiler Sietse Hagen aangetroffen.

Hagen was op 15 januari vertrokken vanaf Tenerife op weg naar Barbados. Sinds zijn vertrek was niets meer van hem vernomen.

Het zeeschip was onderweg van Savannah (VS) naar Agadir (Marokko) toen het op ongeveer 2000 kilometer uit de Marokkaanse kust het zeilschip aantrof. De bemanning probeerde in eerste instantie per marifoon contact te krijgen met het dobberende zeilschip maar toen dat niet lukte werd besloten aan boord te gaan. Daar trof men niemand aan maar uit de uit documenten aan boord bleek dat het schip, de ‘Pokerface’, in eigendom was van de 70-jarige Sietse Hagen uit Tenerife. Het schip was volgens de kapitein zwaar gehavend, alsof het in slecht weer was beland.

De bemanning van het zeeschip heeft geprobeerd het zeiljacht op sleeptouw te nemen maar dat mislukte. Alle persoonlijke documenten en zaken van waarde zijn vervolgens van boord gehaald. Voor de veiligheid van de scheepvaart heeft de kapitein vervolgens besloten het schip tot zinken te brengen.

Sietse Hagen staat internationaal als vermist gesignaleerd.

Provincie: