dinsdag, 6. mei 2014 - 13:47 Update: 03-07-2014 0:37

Zes aanhoudingen na bedreiging en geweld in Delfzijl

Foto van politieauto zwaailicht donker | Archief EHF
Foto: Archief EHF
Delfzijl

Maandagnacht heeft de politie zes mensen aangehouden na enkele geweldsincidenten. Eerst kreeg de politie een melding van bedreiging en mishandeling aan de Kleine Belt.

Daar zou een man zijn bedreigd met een vuurwapen en hij zou zijn mishandeld. Onderweg naar deze melding kreeg de politie een tweede melding van een vechtpartij aan het Schuitenzand. Aan de Kleine Belt bleek dat deze twee meldingen met elkaar te maken hadden en dat dezelfde personen er bij betrokken waren. Hier waren ramen vernield van de woning. Aan het Schuitenzand waren de betrokkenen er vandoor voordat de politie ter plekke was.

Zoekactie
Na een zoekactie werden twee auto’s aangetroffen die er vermoedelijk bij betrokken waren en de inzittenden zijn aangehouden. In een auto zaten vier mensen uit Drachten, een 52-jarige man, twee vrouwen van 36 en 31, en een meisje van 13 jaar. Kort daarna werd een tweede auto aangetroffen met daarin een 34-jarige man uit Delfzijl en een 24-jarige vrouw uit Appingedam. Alle verdachten zijn ingesloten voor een nader onderzoek. Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding is tot deze gebeurtenissen.