dinsdag, 7. januari 2014 - 10:04 Update: 03-07-2014 0:45

Zoetermeer krijgt toch grootste indoor attractiepark van Europa

Foto van burgemeester | Archief FBF.nl
Foto: Archief FBF.nl
Zoetermeer

Burgemeester Aptroot van Zoetermeer heeft maandagavond in zijn nieuwjaarstoespraak laten weten dat de bouw van het grootste indoor attractie- en gamepark van Europa, dat in Zoetermeer moet komen, zeer waarschijnlijk toch doorgaat. Dit meldt RTV West.

Het overdekte park moet aan de Oostkant van Zoetermeer komen, in het Bleico-gebied. Er is al jarenlang gesproken over de komst van een reusachtig Adventureworld, maar tot dusver is er nog niet tot actie overgegaan.

Aptroot hoopt dat de bouwvergunning en omgevingsvergunning dit jaar worden geregeld, zo zei hij  in een toelichting op zijn nieuwjaarstoespraak op Radio 1. Aptroot: 'Als dat lukt, kan het park over een jaar of vier, in 2018, opengaan.' Aptroot zei er vertrouwen in te hebben dat het lukt. "De ontwikkelaar wil het en wij willen het." Ook de gemeente Lansingerland, mede-eigenaar van het terrein, staat er volgens Aptroot achter.

In het megapark moeten de bezoekers videogames en gadgets kunnen uitproeren. Ook zijn er plannen voor wereldwijd unieke attracties, zoals 'The Formula 1 Adventure', waarin bezoekers het tegen elkaar kunnen opnemen in een Formule 1-simulator.

Aptroot vertrouwt erop dat de bouw van twee grote schaatsbanen, een hypermodern sport- en medisch complex en hotel doorgaat. 'Almere denkt dat zij een groot schaatscomplex krijgen, wij laten ze nog even in de waan'.

Provincie:
Tag(s):