Zonder Nederlanders AC Milan niet voorbij Inter

Foto van keeper doelman voetbal | Archief EHF
Amsterdam

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) AC Milan heeft zondagmiddag de Derby Della Madonnina niet weten te winnen van stadgenoot én aartsrivaal Internazionale, dat voor het eerst sinds zijn terugkeer onder leiding stond van Roberto Mancini.

In San Siro eindigde de stadstrijd in een 1-1 gelijkspel. Bij de Rossoneri kon Nigel de Jong door een blessure niet meedoen. Ook Marco van Ginkelkwam geen minuut in actie.

Zonder het Nederlandse tweetal kwam de thuisploeg wel op voorsprong. Na 24 minuten deedJeremy Menez van zich spreken. De Franse aanvaller verlengde een voorzet van Stephan El Shaarawy met een prachtige voetbeweging en vond daarmee de verre hoek (1-0, zie video).

Na ruim een uur spelen kwamen de bezoekers langszij in een redelijk tamme derby, waarin slechts vier gele kaarten te noteren vielen. Joel Obi schonk Inter een punt door vanaf ruim zestien meter uit de draai prachtig in de verre hoek te schieten.

In het restant werd er niet meer gescoord, waardoor Milan na dit weekeinde de zevende plek bezet. Inter doet het net iets minder dan haar stadgenoot en staat na twaalf speelronde op de negende stek.