zaterdag, 16. augustus 2014 - 23:09 Update: 17-08-2014 13:27

Zwaargewonde fietser (39) door aanrijding met op de vlucht slaande scooterrijder

Fietser (39) zwaargewond na aanrijding met vluchtende scooterrijder
Foto: Archief EHF
Den Haag

Zaterdagochtend heeft een 33-jarige scooterrijder een aanrijding veroorzaakt toen hij op de vlucht sloeg voor de politie. 'Hij reed met de scooter een 39-jarige fietser aan die daardoor ernstig letsel aan zijn hoofd opliep. De verdachte brak bij de aanrijding zijn arm', meldt de politie zaterdag.

Agenten surveilleerden zaterdag in de vroege ochtend in de omgeving van de Rijswijkseweg toen ze de scooter zonder verlichting zagen rijden. Ze gaven de 33-jarige Haagse bestuurder een stopteken, maar deze sloeg direct op de vlucht. Op het Johanna Westerdijkplein veroorzaakte hij een aanrijding met een 39-jarige fietser uit Rijswijk.

De 39-jarige man liep door de aanrijding ernstig letsel aan zijn hoofd op en is opgenomen in het ziekenhuis. De scooterrijder brak zijn arm, maar probeerde ondanks dat nog weg te rennen. Hij werd door agenten aangehouden en ter behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

De scooter waar de Hagenaar op reed had een kentekenplaat die niet bij de scooter hoorde, daarom vermoedt de politie dat de scooter gestolen is. Hier doet ze onderzoek naar. Verkeersspecialisten van de Politie Eenheid Rotterdam onderzoeken de toedracht van de aanrijding.

Provincie:
Blik op 112: