maandag, 13. oktober 2014 - 22:43 Update: 14-10-2014 8:26

Zware nederlaag voor Nederland tegen IJsland

oranje

(ElfVoetbal/BlikopNieuws) Het Nederlands elftal heeft ook maandagavond niet weten te overtuigen. Een ommekeer was na drie nederlagen op rij geboden, maar kwam er op IJslandniet: de gastheren wonnen verdiend met 2-0.

Op voorhand was duidelijk dat de Scandinaviërs een taaie en lastige opponent vormen. Onder leiding van uitblinker Gylfi Sigurdsson werd ook Oranje over de knie gelegd. De speler vanSwansea City scoorde namelijk beide doelpunten.

De middenvelder mocht al na tien minuten vanaf de strafschopstip aanleggen na een lichte overtredding van Stefan de Vrij op de doorgekomen Birkir Bjarnason. Vlak voor rust schootSigurdsson vanuit de kluts ook nog de 2-0 binnen.

Het inbrengen van Klaas-Jan Huntelaar in de rust en later nog Quincy Promes en Leroy Ferwist niets uit te richten. De luttele kansen die Oranje kreeg werden niet verzilverd en IJslandhad er zelfs nog meer uit kunnen halen.

Met de nieuwe nederlaag wordt de achterstand op de gedeelde koplopers IJsland en Tsjechië (beiden de volle score na drie duels) vergroot tot zes punten.