woensdag, 13. mei 2015 - 9:42 Update: 13-05-2015 9:47

15 aanhoudingen na massale vechtpartij Heerenveen

15 aanhoudingen na massale vechtpartij Heerenveen
Foto: Bon
Heerenveen

De politie heeft in het onderzoek naar de massale vechtpartij na afloop van de voetbalwedstrijd sc - Heerenveen - FC Groningen 15 verdachten aangehouden.

De mannen, allen afkomstig uit de provincie Groningen en bekend met voetbalgeweld, worden verdacht van openlijke geweldpleging, poging doodslag en poging zware mishandeling. De 15 werden de afgelopen weken aangehouden.

Confrontatie

Op 22 februari 2015 speelden beide ploegen tegen elkaar in Heerenveen. Voorafgaand, tijdens en direct na de wedstrijd was de sfeer tussen beide supportersgroepen goed. Anderhalf uur na afloop van de wedstrijd, om omstreeks 16.00 uur, kwamen bij de politie meldingen binnen dat nabij een horecagelegenheid aan de Nieuwsstraat een massale vechtpartij gaande was tussen twee groepen. Hierbij vielen drie gewonden. Twee van hen waren met een mes gestoken en een ander had een hoofdwond opgelopen. Alle drie slachtoffers zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling konden zij huiswaarts keren. Eén van de slachtoffers deed aangifte.

Eerste aanhoudingen

Direct na de vechtpartij werden twee inwoners van de stad Groningen van 25 en 30 jaar, een 30-jarige inwoner van Hoogezand en een 41-jarige inwoner van Delfzijl aangehouden. De vier konden dankzij tips van getuigen en de eigen waarneming van een motoragent op de A32 net buiten Heerenveen worden aangehouden. De auto van de mannen werd in beslag genomen.

Onderzoek

Direct na de massale vechtpartij werd gestart met het opsporingsonderzoek. Zo hielden agenten buurtonderzoek en werd met diverse getuigen en betrokkenen gesproken. Dit resulteerde de afgelopen weken in de aanhouding van de 15 verdachten. Na verhoor mochten ze het politiebureau weer verlaten. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. De politie blijft doorgaan met het onderzoek en sluit meer aanhoudingen dan ook niet uit.

Provincie:
Blik op 112: