donderdag, 28. mei 2015 - 17:48 Update: 28-05-2015 18:06

Lamborghini komt met luxueuze SUV

Lamborghini
Foto: Lamborghini
Leusden

Automobili Lamborghini gaat het modelprogramma verder uitbreiden met een luxueuze SUV. De marktintroductie van de SUV staat gepland voor 2018. In 2012 presenteerde de Italiaanse sportwagenfabrikant op de Beijing Auto Show als voorbode reeds het Lamborghini Urus studiemodel.

De productie van de nieuwe auto gaat plaatsvinden in Sant’Agata Bolognese. Een SUV in het modelprogramma naast de Huracan en Aventador biedt Lamborghini nieuwe groeimogelijkheden en gaat voor een aanzienlijke toename in de productiecapaciteit zorgen. Naar verwachting gaat de Italiaanse fabrikant jaarlijks zo’n 3.000 SUV’s produceren. Lamborghini mikt met de SUV met name op klanten uit landen als de VS, China, het Midden-Oosten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Rusland. Een deel van die potentiële clientèle rijdt nu al een in een sportwagen van Lamborghini en bezit daarnaast een luxueuze SUV van een ander merk; een ander deel van de kopers zal geheel nieuw zijn voor Lamborghini.

Nieuw tijdperk

“Dit is een fantastisch moment voor alle Lamborghini-medewerkers,” verklaart Automobili Lamborghini President en CEO Stephan Winkelmann. “De introductie van een derde modellijn garandeert stabiele en duurzame groei voor de onderneming en markeert het begin van een nieuw tijdperk. De bouw van de SUV in Sant’Agata Bolognese onderstreept wederom onze bedrijfsfilosofie ‘Made in Italy’.”

Om de productie van de Lamborghini SUV in Sant’Agata Bolognese mogelijk te maken, wordt de fabriek qua productieoppervlak bijna verdubbeld: van 80.000 m2 nu tot binnenkort ongeveer 150.000 m2. Bovendien zal Lamborghini voor de productie van de SUV zo’n 500 nieuwe werknemers inzetten. 
 

Categorie:
Tag(s):