zaterdag, 6. juni 2015 - 20:46

Eerste huiler opgevangen in Zeehondencrèche

Eerste huiler opgevangen in Zeehondencrèche
Foto: Zeehondencrèche
Pieterburen

De eerste huiler van deze zomer is opgevangen in de Zeehondencrèche Pieterburen. Het gaat om een mannetje van 80 cm lang en 10,7 kg zwaar en werd aangetroffen bij de waterinlaat, voor de kijkwand in de Dollard.

De huiler werd eerder die middag al alleen gezien na een ernstige verstoring, de moeder was daardoor gevlucht en medewerkers van de Zeehondencrèche hebben geruime tijd de pup geobserveerd of zij nog terug zou komen. Uiteindelijk bleek dat de kans dat de moeder nog terug zou komen, zo klein was dat de pup vroeg in de avond van de zandplaat gehaald. De medewerkers van de Zeehondencrèche konden niet langer wachten omdat het gevaar voor henzelf te groot werd in verband met het onweer dat inmiddels al was losgebarsten.

Het diertje is nu op adem aan het komen in de intensive care van de Zeehondencrèche en is voor publiek te zien.

Gedurende het geboorteseizoen van de gewone zeehond voert de Zeehondencreche een pilot studie uit om de gevolgen van verstoring verder in kaart te brengen, maar ook om te kijken of de moeder nog terug komt en hoelang dit eventueel duurt. Het welzijn van de pups wordt hierbij nauwlettend in de gaten gehouden. Indien nodig wordt er ingegrepen door hulpbehoevende voor zorg over te brengen naar de Zeehondencreche.

 

Provincie: