woensdag, 1. juli 2015 - 8:16 Update: 01-07-2015 21:12

Weer onrustige nacht in Haagse Schilderswijk, politie houdt elf personen aan

Weer onrustige nacht in Haagse Schilderswijk
Foto: fbf
Den Haag

In de nacht van dinsdag op woensdag is het opnieuw onrustig geweest in de Haagse Schilderswijk.

Op verschillende plaatsen stichtten jongeren brandjes en verder waren er enkele opstootjes. Volgens een verslaggever van Omroep West waren er een paar honderd mensen op de been. Een woordvoerder van de politie laat weten dat er woensdagnacht wel een totaal andere sfeer heerste dan afgelopen maandagavond. Toen werden er bij rellen 16 mensen opgepakt en lieten de demonstranten een spoor van vernieling achter. In de afgelopen nacht werden in totaal elf personen aangehouden voor onder meer openlijk geweld, vandalisme en belediging, zo laat de politie weten.

Uit voorzorg zette de politie dinsdagavond extra mensen en materieel in om de situatie in de gaten te houden. Er hing een helikopter boven de wijk en de ME werd naar de Schilderswijk gestuurd om bij brandjes een veilige situatie voor de brandweer te creëren. Ook werd politie te paard ingezet. Rond het Hobbemaplein heerste wel een gespannen sfeer. Om 01.00 uur verplaatste de mensen zich naar de Kempstraat, waarna de ME om 02.00 uur de straat schoon veegde, zo meldt Omroep West.

De politie was op nieuwe rellen voorbereid. In de nacht van maandag op dinsdag liep een protestbijeenkomst tegen de dood van de 42-jarige Arubaanse Mitch Henriquez volledig uit de hand. Henriquez zou dit weekend door buitensporig politiegeweld om het leven zijn gekomen.

 

Provincie:
Blik op 112: