woensdag, 1. juli 2015 - 10:40 Update: 01-07-2015 14:27

Enveloppen met drugs willekeurig verstuurd

Politie waarschuwt: enveloppen met drugs in omloop
Foto: fbf
Helleoetsluis

De politie van de Eenheid Rotterdam is een onderzoek begonnen naar postpakketjes met drugs die bij – naar het lijkt – willekeurige mensen aankomen. Op minimaal zes adressen op Voorne Putten is een envelop gevuld met drugs afgeleverd bij nietsvermoedende mensen.

Mogelijk hebben meer mensen de enveloppen ontvangen, en mogelijk komen er ook nog meer. De politie komt dan ook graag in contact met anderen die een pakketje hebben gekregen, en waarschuwt mensen voor de inhoud van deze enveloppen.

De eerste envelop kwam in februari aan. Voorzover nu bekend is in totaal op zes adressen op Voorne Putten enveloppen met drugs afgeleverd. Het gaat om een adres in Spijkenisse, een adres in Hellevoetsluis en vier in Oostvoorne. De enveloppen waren kennelijk bestemd voor een adres in het buitenland, maar zijn op een of andere wijze verstuurd naar het op de enveloppe genoemde retouradres. De mensen die op die adressen woonden, weten echter van niks en zijn niet verantwoordelijk voor de verzending van de post naar het buitenland. De politie vermoedt dat de echte afzender willekeurige retouradressen op de enveloppes zet.

Envelop

Het ging in alle gevallen om een A6-envelop met  aan de binnenzijde noppenfolie, en voorzien van een blauwe priority-zegel en een gewone postzegel. De enveloppen die zijn onderzocht bevatten pillen met MDMA (XTC) en cocaine.

Bel de politie

De politie vermoedt dat meer mensen een soortgelijke envelop hebben ontvangen en roept mensen op deze enveloppen zo min mogelijk aan te raken in verband met sporenonderzoek en zo snel mogelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Provincie:
Tag(s):