maandag, 13. juli 2015 - 20:41 Update: 14-07-2015 11:49

Met de lancering van geheel nieuwe Hyundai Tucson maakt Hyundai grote stap voorwaarts

Nieuwe Hyundai Tucson overtreft de verwachting
Nieuwe Hyundai Tucson overtreft de verwachting
Nieuwe Hyundai Tucson overtreft de verwachting
Nieuwe Hyundai Tucson overtreft de verwachting

Hyundai maakt een grote stap voorwaarts met de lancering van de geheel nieuwe Hyundai Tucson. Deze gedurfd vormgegeven SUV die vanaf september bij de Nederlandse Hyundai-dealers staat, combineert een geweldig design met een riant uitrustingsniveau, ongeëvenaard gebruiksgemak en geavanceerde technologieën. Daarmee heeft het model alles in zich om de verwachtingen van de klant te overtreffen.

De nieuwe Hyundai Tucson heeft bovendien een messcherpe instapprijs van € 25.995,-. De Hyundai Tucson is daardoor niet duurder dan zijn voorganger de Hyundai ix35, maar heeft wel een nieuw design, is groter, breder en ruimer én heeft tal van extra standaardvoorzieningen zoals een actieve motorklep met veiligheidssysteem voor voetgangers, een lichtsensor, een Bluetooth-carkit en DAB+ radio. De Hyundai Tucson Premium is zelfs € 800,- voordeliger dan zijn voorganger. Deze uitvoering is onder meer voorzien van lederlook bekleding met geventileerde stoelen, Smart key met startknop en 19-inch lichtmetalen velgen.

De prijsrange strekt zich uit van de Hyundai Tucson 1.6 GDi i-Drive van € 25.995,- tot de absolute topversie, de Hyundai Tucson 2.0 CRDi 4WD automaat in het Premium-uitvoeringsniveau van € 57.475,-. Dit model heeft een met 136 kW (186 pk) sterke 2.0 dieselmotor, een 7-traps DCT-transmissie, een 4WD-systeem, een Safety Pack en een panoramisch schuif-/kanteldak. Het volumemodel is de Hyundai Tucson met 1.6 GDi-motor, die verkrijgbaar is in vier comfortniveaus. De importeur verwacht verder veel van de uitvoering met de nieuwe T-GDi-motor (130 kW/177 pk), die vanaf € 33.495,- (i-Motion) te koop is en de uitvoering met 1.7 dieselmotor (85 kW/116 pk) voor zakelijk rijders. De vanafprijs van deze uitvoering met dieselmotor is  met € 29.495,- zeer scherp.

Succes van de SUV’s van Hyundai in Europa

De geheel nieuwe Hyundai Tucson moet een van de belangrijkste modellen worden van Hyundai in Europa: het crossover- en SUV-segment was in 2014 goed voor 22 procent van de totale omzet. Sinds de introductie van de Hyundai Santa Fe in 2001 in Europa, heeft Hyundai al meer dan een miljoen SUV’s afgeleverd aan Europese kopers.

‘Onze vooruitstrevende visie is terug te vinden in het design van de geheel nieuwe Hyundai Tucson. De opvolger van de Hyundai ix35 heeft een gedurfde en sportieve uitstraling, mede door zijn verfijnde, gestroomlijnde vlakken, robuuste afmetingen en scherpe lijnen. En natuurlijk door de nieuwe zeshoekige grille; ons familiegezicht’, stelt Peter Schreyer, President en Chief Design Officer van de Hyundai Motor Group, die met zijn team voor het eerst een compleet nieuw Hyundai-model heeft ontworpen.

De voorzijde van de geheel nieuwe Hyundai Tucson valt op door de vleugelvormige voorbumper en de LED-dagrijverlichting. De A-stijl is meer naar achteren geplaatst, waardoor deze loskomt van de lange motorkap. Het geeft de auto een bijzonder slank voorkomen – een bijzonderheid voor een SUV.

Royaal interieur

Het interieur is voorzien van prettig aanvoelende, hoogwaardige materialen en valt op door zijn royale afmetingen. De verhoudingen van exterieur en interieur zijn perfect op elkaar afgestemd, net als de beschikbare ruimte voor passagiers en bagage. De comfortabele Tucson biedt maar liefst 629 liter aan bagageruimte. Met neergeklapte achterbank is dat 1.503 liter. Dit is mede gerealiseerd omdat de nieuwe Hyundai Tucson de breedste is in zijn klasse, wat ten goede komt aan de binnenruimte en aan de bagageruimte.

Gebruiksgemak afgestemd op wensen klant

De geheel nieuwe Hyundai Tucson biedt volop comfort, mede dankzij de elektrisch verstelbare, verwarmbare en geventileerde voorstoelen. Een verwarmbare achterbank met verstelbare rugleuningen is eveneens beschikbaar, terwijl nieuwe luchtroosters het achterste compartiment nog beter ventileren en het comfort verder verhogen.

Ook is de SUV leverbaar met het Smart Parking Assist System (SPAS). Andere comfortverhogende voorzieningen zijn Smart key, de elektronische handrem en de elektrisch bedienbare achterklep. Verder behoren tot de mogelijkheden: de elektrisch bedienbare parkeerrem, stuurwielverwarming en het aanzienlijk grotere panoramische schuif-/kanteldak.

Centraal op het dashboard is het 8-inch kleurentouchscreen van het infotainmentsysteem gemonteerd. Het navigatiesysteem is meer dan drie keer sneller dan de versie in zijn voorganger, de Hyundai ix35. Het systeem biedt ook meer routeopties die snel en eenvoudig te updaten via de SD-kaart. De Hyundai Tucson komt bovendien inclusief vijf jaar lang navigatie-updates.

Het audio systeem bestaat uit DAB + (digitale radio) en zes luidsprekers. Muziek afspelen is ook mogelijk via USB- en AUX-aansluitingen in de middenconsole.

Uitgebreid veiligheidspakket

Op het gebied van veiligheid is de nieuwe Hyundai Tucson een van de meest compleet uitgeruste voertuigen in zijn segment. De SUV is bijvoorbeeld te voorzien van een Safety Pack met Autonomous Emergency Braking (AEB), wat ervoor zorgt dat de auto automatisch remt als er plotseling een persoon of voertuig aan de voorzijde wordt gesignaleerd – ongeacht de rijsnelheid. Tot een snelheid van 70 km/u worden kop-staartbotsingen voorkomen. Ook kan de Hyundai Tucson geleverd worden met BSD, het Blind Spot Detection-systeem. Dit systeem grijpt in als voertuigen of personen zich in de zogenoemde ‘dode’ hoek bevinden.

Ook leverbaar zijn veiligheidssystemen als Lane Keeping Assist System (LKAS), Rear Traffic Cross Alert (RTCA) en Speed Limit Identification Function (SLIF) – dat onder meer verkeersborden scant en indicaties afgeeft van de maximale snelheid in het cluster. Evenals het Active Hood System (AHS), dat de motorkap iets omhoog brengt in geval van een aanrijding met een voetganger, om zo de kans op ernstig letsel van de voetganger te verkleinen.

TomTom LIVE Services eerste zeven jaar gratis

Op het gebied van connectiviteit gooit de Hyundai Tucson ook hoge ogen. Het infotainmentsysteem is voorzien van TomTom LIVE Services. Hiermee kan er binnen een oogwenk verkeersinformatie worden opgevraagd, interessante wetenswaardigheden van locaties onderweg, informatie over flitscamera’s of zelfs het actuele weersbericht worden getoond. Voor het gebruik hiervan dient de smartphone van de berijder als wifi-hotspot, er is dus geen extra simkaart nodig of een apart data-abonnement. TomTom LIVE Services is de eerste zeven jaar gratis.

Ruime keuze aan efficiënte motoren

De Hyundai Tucson wordt verkrijgbaar met een van de breedste motorengamma’s in zijn klasse. De range omvat twee benzine- en drie dieselmotoren. De motoren zijn in vergelijking met de voorganger verbeterd, zuiniger, krachtiger en soepeler. De CO2-uitstoot (119 g/km voor de 1.7 diesel en 147 g/km voor de 1.6 GDi-benzinemotor) is drastisch gereduceerd.

Nieuw is de 1.6-liter T-GDi-turbomotor met 130 kW (177 pk), die naar keuze is te combineren met een handgeschakelde zesversnellingsbak of een zeventrapsautomaat met dubbele koppeling waarbij de schakelmomenten ook handmatig kunnen worden gekozen. Alle motorvarianten zijn bovendien verbeterd wat betreft rijeigenschappen, hebben een laag brandstofverbruik en voldoen aan de strenge Euro 6-emissienormen.

De efficiënte 1,7-liter turbodieselmotor met 85 kW (116 pk) is uitsluitend leverbaar in combinatie met een handbediende zesversnellingsbak, 2WD-aandrijving en brandstofbesparende start-stoptechnologie. De krachtigere 2,0-liter turbodiesel is beschikbaar in twee vermogensvarianten, met 100 kW (136 pk) en 136 kW (186 pk). Beide versies zijn voorzien een onderhoudsvrije NOx-katalysator om schadelijke uitstoot verder te reduceren.

De Hyundai Tucson met 1.6 T-GDi-benzinemotor en 2.0 turbodieselmotor is leverbaar met een innovatief 4WD-systeem. Die stuurt onder normale omstandigheden 100 procent van de aandrijfkrachten naar de voorwielen. Indien nodig, wordt maximaal 40 procent van de aandrijfkrachten naar de achteras gedirigeerd. Via de handmatig te bedienen ‘Lock Mode’ wordt het koppel naar de wielen gelijkmatig verdeeld (50/50) voor optimale stabiliteit bij lage snelheden in zware omstandigheden.

Nieuw onderstel voor optimaal comfort en rijdynamiek

De ondersteltechniek van de geheel nieuwe Hyundai Tucson is specifiek ontworpen voor de Europese markt. De techniek focust zich op een hoog comfortniveau en dynamische rijkwaliteiten. De nieuw ontwikkelde, elektrische stuurbekrachtiging biedt een directe en precieze stuurrespons, terwijl de nieuwe veren en schokdempers een rustgevende en comfortabel rijervaring garanderen.

Elk onderdeel van het onderstel is door Hyundai ontwikkeld voor sublieme stabiliteit in bochten en op hoge snelheden. Tevens is optimaal gebruikgemaakt van de voordelen van de lange wielbasis (2.670 mm) en de grote spoorbreedte voor een nog beter stuurgedrag op Europese wegen.

De Hyundai Tucson met automatische transmissie biedt twee rijstanden via de nieuwe Drive Mode Select (DMS). De bestuurder kan kiezen uit Normal en Sport. De besturing, de gasrespons en de schakelmomenten van de automatische transmissie worden aangepast op basis van de gekozen rijmodus.

Prijzen en specificaties

De Hyundai Tucson met de nieuwe 1.6 T-GDi-motor is er vanaf  € 33.495,- en wordt vanaf het uitrustingsniveau i-Motion geleverd. De 1.6 T-GDi i-Motion met 7-traps automatische transmissie met dubbele koppeling én 4WD is er vanaf € 39.485,-. De Hyundai Tucson met 85 kW (116 pk) sterke 1.7 dieselmotor is er vanaf € 29.495,- (i-Drive). De topversie met 2.0 CRDi-motor (met 100 kW/136 pk) begint bij € 34.995,-. De versie met 136 kW (186 pk) is er vanaf € 49.985,-. Dit model heeft dan ook meteen het 4WD-systeem en 6-traps automatische transmissie.

Hyundai toont met deze bijzonder scherpe prijsstelling aan dat er goede zaken zijn te doen met de Tucson. Het instapmodel – de Hyundai Tucson 1.6 GDi i-Drive met een handgeschakelde transmissie met zes verzetten – is standaard al zeer rijk uitgerust. De i-Drive beschikt over 16-inch lichtmetalen velgen, elektrisch bedienbare ramen voor en achter, een afdekscherm voor de bagage, projectiekoplampen, LED-dagrijverlichting, LED-positioneringsverlichting, een DAB+ radio met USB- en AUX-aansluiting, een handbediend airconditioningsysteem, een Bluetooth-carkit met stemherkenning, een brandstofbesparend start & stop systeem en een bandenmobiliteitskit.

i-Motion

Voor € 27.995,- – dus € 2.000,- meer ten opzichte van de i-Drive – heeft de i-Motion tal van extra’s bovenop de standaarduitrusting, zoals 17-inch lichtmetalen velgen, Flex Steer, waarmee de comfortstanden van het stuurwiel zijn aan te passen, dakrails, elektrisch inklapbare buitenspiegels en een bagagenet. Voor het comfort is dit model uitgerust met een elektrisch bedienbare lendensteun op de bestuurdersstoel en stoelverwarming met drie standen. Ook heeft deze variant cruise control, volautomatische airconditioning en voorruitontwaseming. De i-Motion heeft verder: statische bochtenverlichting, mistlampen voor, LED-achterlichten en parkeersensoren.

Nog meer Comfort

De Hyundai Tucson met het uitrustingsniveau Comfort heeft een meerprijs van € 1.500,- ten opzichte van de i-Motion. De Comfort biedt dan ook meer. De belangrijkste zaken: een fraai ogend, snel en efficiënt 8-inch touchscreen navigatiesysteem met achteruitrijcamera. Een Supervision-cluster met 4,2-inch TFT-kleurenscherm. Het veiligheidsverhogende Lane Keeping Assist-systeem zorgt ervoor dat de bestuurder op de juiste rijbaan blijft, terwijl het SLIF-systeem de snelheidsborden herkent. Verder heeft de Comfort een regensensor en een ‘haaienvinantenne’ op het dak. Andere comfortverhogende zaken zijn: warmtewerend privacy glass, trottoirverlichting en ruitenwisserontdooier. De chromen grille geeft het uiterlijk een extra accent, terwijl de automatisch dimmende binnenspiegel met kompas en de stoelverwarming voor de achterpassagiers voor extra comfort en gebruiksgemak zorgen.

Topversie is Premium

De absolute topversie is het Premium-uitvoeringsniveau. Deze versie heeft een meerprijs van € 3.000,- ten opzichte van de Comfort, maar heeft ook extra’s als 19-inch lichtmetalen velgen, een verwarmbaar stuurwiel, Smart key met startknop, elektrisch bedienbare voorstoelen, LED-koplampen, lederlook bekleding en geventileerde stoelen voor. Met het Smart Parking Assist Systeem (SPAS, alleen op automaat) parkeert de Hyundai Tucson zich automatisch in.

Op de optielijst staan twee zaken: het Safety Pack en het panoramisch schuif-/kanteldak. De Hyundai Tucson is standaard al voorzien van talloze veiligheidsverhogende systemen, met het Safety Pack worden nog meer risico’s uitgesloten. Dit pakket bestaat uit het reeds beschreven Autonomous Emergency Braking Systeem (AEB) en Blind Spot Detection (BSD). De meerprijs bedraagt slechts € 995,-. De meerprijs voor het panoramisch schuif-/kanteldak is € 1.495,-.

Tien carrosseriekleuren

De Hyundai Tucson wordt leverbaar met keuze uit tien carrosseriekleuren, waaronder Polar White, zes metallic lakkleuren (Platinum Silver, Ash Blue, Ruby Wine, Ultimate Red, White Sand en Pepper Grey) en drie parelmoer lakkleuren (Moon Rock, Phantom Black en Thunder Gray).

Geproduceerd in Europa

Alle Hyundai’s Tucson voor de Europese markt worden geproduceerd in de Hyundai-fabriek in Tsjechië en worden standaard geleverd met Hyundai’s 5 jaar garantie zonder kilometerbeperking.                                     

Categorie:
Tag(s):