woensdag, 12. augustus 2015 - 21:33

FC Groningen komt in slotfase gelijk met FC Twente

FC Groningen is het nieuwe seizoen redelijk begonnen tegen FC Twente. De ploeg onder leiding van Erwin van de Looi kwam via Michael de Leeuw in de slotfase op gelijke hoogte: 1-1.

De gelijkmaker was verdiend voor FC Groningen, dat over de gehele wedstrijd meer verdiend had. FC Twente kroop vanaf het beginsignaal van scheidsrechter Jansen in zijn schulp en kwam er op een aantal kansen na amper uit.

FC Groningen deelde de lakens uit in de eigen Euroborg en had ook op voorsprong moeten komen. Bryan Linssen speelde aan de linkerkant twee Tukkers voorbij, snelde richting het doel van Nick Marsman, maar vergat zijn goede actie te belonen met een doelpunt. Bovendien zag de debutant Michael de Leeuw over het hoofd, die in vrijstaande positie had kunnen scoren.

Vlak voor rust kwam FC Twente, tegen de verhouding in, op voorsprong via een standaardsituatie. Hakim Ziyech legde een hoekschop panklaar op het hoofd van Renato Tapia, die met een tegendraadse kopbal de openingstreffer op het scorebord zette.

FC Twente begon sterk aan de tweede helft, maar wist niet te overtuigen in Groningen. Toch hadden de Tukkers het doel nog winnend af moeten sluiten, toen de kleine Eghan vlak voor het doel naast kopte.

Een paar minuten later tekende Michael de Leeuw voor de terechte gelijkmaker. Danny Hoesen zag de vrijlopende middenvelder, gaf een goede steekpass richting De Leeuw, die de steekpass promoveerde tot doelpunt en de fans van FC Groningen toch nog in vervoering bracht.