vrijdag, 14. augustus 2015 - 23:16

Vitesse rolt Roda JC op na rode kaart

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Vitesse heeft de eerste zege van dit Eredivisieseizoen te pakken. Na een rode kaart voor Ard van Peppen werd Roda JC eenvoudig opzij gezet. In eigen huis wonnen de Arnhemmers met 3-0 van de Limburgers.

Al in de derde minuut konden de gasten op voorsprong komen in de Gelredome. Nieuweling Farshad Noor raakte na een goede voorzet de paal. Vervolgens was het Vitesse dat de beste kansen kreeg. Vlak voor rust kwam het breekpunt in de wedstrijd. Een kopbal van Guram Kashia werd door Van Peppen met de arm uit het doel gehouden. De verdediger kon met rood inrukken en de toegekende penalty werd door Lewis Baker benut.

Na de pauze kwamen de gasten amper nog aan voetballen toe. Aanvoerder Kashia kopte op de lat en doelman Benjamin van Leer hield zijn ploeg met twee reddingen op de been. Op een schot van Abiola Dauda had hij geen antwoord. Nieuweling Nathan gooide de wedstrijd in het slot. De huurling van Chelsea krulde op fraaie wijze raak.

Voor Vitesse staat de teller na vanavond op vier punten na het gelijkspel van vorige week bij Willem II. Roda JC pakte tot nu toe drie punten. Vorige week werd gewonnen met Heracles Almelo.