vrijdag, 14. augustus 2015 - 23:19

Politie stelt onderzoek in na melding schietincident

Politie stelt onderzoek in na melding schietincident
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Apeldoorn

e politie heeft vrijdagavond 14 augustus een onderzoek ingesteld aan de Staalweg in Apeldoorn naar aanleiding van meldingen eerder op de avond over een schietincident dat plaatsgevonden zou hebben in Apeldoorn. Eerst was alleen niet duidelijk waar in Apeldoorn er geschoten zou zijn. Wel werd al snel één verdachte aangehouden.

Rond 18.00 uur werd de politie gebeld dat er in Apeldoorn geschoten zou zijn. Hierbij zouden de inzittenden van een zwarte auto betrokken zijn. Toen de politie naar de auto ging uitkijken, werd deze gesignaleerd in Apeldoorn-Zuid. De bestuurder ging er bij het zien van de politie direct vandoor. Volgens getuigen zou sprake zijn van meerdere inzittenden. Er ontstond een korte achtervolging, maar de bestuurder van de auto reed dusdanig hard dat deze de politie wist te ontvluchten. Via meerdere meldingen van buurtbewoners, die naar aanleiding van de sirenes concludeerden dat de inzittenden van de auto op de vlucht waren voor de politie, kreeg de politie door waar de verdachten waren gezien. Zij bleken de auto te hebben achtergelaten aan de Van Hallstraat en te voet verder te zijn gevlucht. Één verdachte is om 18.20 uur aangehouden door de politie aan de Van Hogendorpstraat. De andere inzittenden wisten te ontkomen.

Pas later op de avond kwam de Staalweg in beeld als mogelijke locatie waar het schietincident plaatsgevonden zou hebben. Om 21.00 uur is het onderzoek op deze locatie gestart, ondermeer met een speciaal getrainde speurhond.

Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):