zondag, 16. augustus 2015 - 16:57

Kramer en Kuyt bezorgen Feyenoord zege

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Feynoord heeft ook de tweede wedstrijd in de Eredivisie gewonnen. Op bezoek bij SC Cambuur werd met 0-2 gewonnen. Debutant Michiel Kramer kopte de Rotterdammers op voorsprong waarna Dirk Kuyt de 0-2 aantekende.

In Leeuwarden had trainer Giovanni van Bronckhorst een basisplaats ingeruimd voor Jan-Arie van der Heijden. Terence Kongolo schoof op zijn beurt door naar de linksbackpositie en Miquel Nelom moest genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Daar zaten ook Eric Botteghin en Michiel Kramer. Eljero Elia bekeek het duel vanaf de tribune.

Beide teams speelden voor de rust erg slordig. Grote kansen bleven dan ook uit. Het eerst gevaar kwam van de thuisploeg. Een hoekschop werd door Feyenoord niet goed verwerkt en verdween uit de kluts bijna in het doel. Doelman Kenneth Vermeer stopte de bal echter voor de lijn. In de tweede helft grepen beide trainers in.

Bij SC Cambuur moest Marlon Pereira met lichte klachten achterblijven in de kleedkamer. Hij werd vervangen door Kai Heerings, die een prima wedstrijd speelde. Van Bronckhorst bracht op zijn beurt Lex Immers voor Jens Toornstra en Michiel Kramer voor Colin Kazim-Richards. De Engelse Turk had even daarvoor twee grote kansen om zeep geholpen.

De ingreep van de trainer bleek een goude. Rick Karsdorp stuurde Bilal Başaçıkoğlu diep die de bal panklaar op het hoofd van de spits legde: 0-1. De gastheren drongen vervolgens aan. Een vrije trap werd door doelman Kenneth Vermeer slecht verwerkt maar Sven van Beek redde zijn goalie op de lijn.

In de blessuretijd werd het duel in het slot gegooid. Een voorzet werd door Erik Bakker al dan niet met de hand geraakt maar scheidsrechter Pol van Boekel legde de bal op de stip. Dirk Kuyt liet dat buitenkansje niet onbenut.

Feyenoord heeft na twee wedstrijden zes punten verzameld. Volgende week komt Vitesse op bezoek in de Kuip. SC Cambuur heeft na twee duels pas een punt. De ploeg van trainer Henk de Jong neemt het volgende week in eigen huis op tegen Heracles Almelo.