woensdag, 2. september 2015 - 17:22 Update: 02-09-2015 17:29

Met deze elf gaat Oranje donderdag IJsland verslaan

Met deze elf gaat Oranje donderdag IJsland verslaan
Foto: Archief EHF
Amsterdam

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) Danny Blind wilde woensdag op de persconferentie van het Nederlands elftal zijn elftal voor de cruciale EK-kwalificatie-interland nog niet prijs geven. Maar Oranje kent weinig geheimen.

De keuzeheer gaf op de persconferentie, woensdagmiddag in Hotel Huis ter Duin in Noordwijk, aan dat hij de media niet wijzer wilde maken door elf namen te noemen. "Maar ik wil niet geheimzinnig doen", vervolgde de opvolger van Guus Hiddink. "Maar als je goed hebt opgelet op de training, dan kom je heel ver."

Afgaande op de oefensessie van woensdag op het veld van Quick Boys in Katwijk staan tien van de elf basisspelers vast. Doelman Jasper Cillessen (Ajax), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain), Stefan de Vrij (SS Lazio Roma), Bruno Martins Indi (FC Porto) en Daley Blind (Manchester United) vormen zo goed als zeker de defensie van Oranje.

Wijnaldum of toch Anita?

Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Memphis Depay (Manchester United) en Arjen Robben (FC Bayern München) zijn de beoogde aanvallers. Wesley Sneijder (Galatasaray) en Davy Klaassen (Ajax) starten op het middenveld. Het lijkt er op dat ze gezelschap krijgen van Georginio Wijnaldum (Newcastle United).

Op de training voetbalde middenvelder Vurnon Anita ook even met de basisformatie en kreeg Wijnaldum juist het gele hesje van de reserves. Maar dat lijkt meer op een schijnbeweging van de bondscoach. Klaassen ontbrak overigens bij de laatste twee interlands van het Nederlands elftal, omdat hij toen net geopereerd was vanwege een buikwandblessure.

Van Persie bankzitter

Voor Robin van Persie is het een hard gelag dat hij plaats zal moeten nemen op de bank. De aanvaller van Fenerbahçe SK verloor zijn aanvoerdersband vorige week al aan Arjen Robben en stond de afgelopen twee duels van Oranje nog in de basis, samen met Klaas-Jan Huntelaar.

Categorie:
Provincie: