zondag, 20. september 2015 - 17:01

Strijdend Roda houdt matig Feyenoord van zege af

Sittard

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Roda JC en Feyenoord deelden vanmiddag de punten na een amusante wedstrijd. De eerste helft legden beide ploegen goed voetbal op de mat, met als kers op de taart twee heerlijke doelpunten, na rust bikkelde vooral Roda JC voor wat het waard was. Uiteindelijk zullen de Limburgers het puntje het meeste koesteren: 1-1.

Roda JC gaf voor de aftrap een waardig afscheid aan het in juli overleden clubicoon Dick Nanninga. Onder het toeziend oog van familieleden van de all-time clubtopscorer kwamen zijn hoogtepunten op film voorbij, vormden voormalige teamgenoten van Nanninga een erehaag voor de spelers en ontrolden de fans een mooi spandoek met daarop de tekst 'die kogels kop ik gewoon terug', een gevleugelde uitspraak die hij deed op de vooravond van het WK 1978 in Argentinië.

Feyenoord kreeg zondagmiddag de bevestiging dat het over een eigen kopwonder beschikt.Michiel Kramer knikte na twintig minuten een voorzet van Rick Karsdorp snoeihard binnen en liet doelman Benjamin van Leer geen enkele kans. Het was zeker niet het eerste wapenfeit in de levendige eerste helft. Jens Toornstra verzuimde Feyenoord bijvoorbeeld eerder aan een voorsprong te helpen, terwijl Gibril Sankoh een grote kans om zeep hielp. Dat gold niet voorHicham Faik, die Roda JC zeven minuten na de 0-1 weer op gelijke hoogte bracht. Vanaf een meter of 25 mikte hij een vrije trap in de kruising, over de kansloze Kenneth Vermeer heen.

Roda JC trok de gelijk opgaande wedstrijd na rust naar zich toe. Van Peppen, Boakye en kwelgeest Gyasi werden in het eerste kwartier gevaarlijk, waar Kenneth Vermeer goed op de been bleef. Het spel werd er gaandeweg niet beter op, maar met strijd en passie maakten beide ploegen het gebrek aan mooi voetbal meer dan goed. Terwijl de vermoeidheid er vooral bijRoda JC insloop, kreeg Dirk Kuijt de grootste mogelijkheid van de tweede helft. De rechtsbuiten kopte een voorzet richting eerste paal, waar Van Peppen alert reageerde en een doelpunt voorkwam. De 35-jarige aanvaller had in blessuretijd wederom geen engeltje op zijn schouder toen hij met een kopbal de lat raakte.

Feyenoord keert zodoende met een puntje terug uit Zuid-Limburg en slaagt er niet in om zich naast de verrassende koploper Heracles Almelo te nestelen. Roda zal het elfde punt in zes wedstrijden koesteren en staat nu samen met PSV op de gedeelde vijfde plaats.