zondag, 4. oktober 2015 - 17:54 Update: 04-10-2015 17:56

Feyenoord boekt felbevochten overwinning bij De Graafschap

Doetinchem

(ElfVoetbal-BlikopNieuws) Feyenoord heeft goede zaken gedaan in de Eredivisie. De Rotterdammers wonnen met veel moeite van promovendus De Graafschap en nemen de tweede plaats van Heracles Almelo over.

De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst toonde veerkracht op de Vijverberg. Feyenoord begon slap aan het duel, denkende dat de overwinning al binnen was voordat er gevoetbald moest worden. De Graafschap kon daardoor veel gevaar stichtten voor het doel van Kenneth Vermeer, die met een paar puike reddingen de openingstreffer voorkwam.

Het was daarom niet geheel verrassend dat De Superboeren op voorsprong kwamen. Sven van Beek hielp de blauw-witte formatie in het zadel, door na een kwartier spelen een voorzet van Erik Quekel in eigen doel te tikken: 1-0.

Eljero Elia kreeg voor rust een grote kans op de gelijkmaker, maar Hidde Jurjus had een antwoord op de harde kopbal van de buitenspeler. Ook Marco Vejinovic zag zijn poging door de doelman gestopt worden. De Rotterdammers kwamen nog goed weg, toen Jan Lammers de 2-0 leek te maken. Scheidsrechter Makkelie floot echter voor een overtreding op doelman Vermeer, een beslissing die analyserend Nederland verdeelde. Want wanneer is er sprake van een duel met de doelman en wanneer wordt de doelman belemmerd?

Vlak na rust kopte een geheel vrijstaande Michiel Kramer als een sloopkogel de gelijkmaker op het bord, op een voorzet van Simon Gustafson. De Graafschap zakte steeds verder weg en grossierde in slordige passes. Eljero Elia besliste de wedstrijd in het voordeel van Feyenoord. De frivole buitenspeler sneed de zestienmeter binnen en schoot via het been van doelman Hidde Jurjus het leer in het net: 2-1.

Feyenoord stijgt met negentien punten uit acht wedstrijden naar de tweede plaats in de Eredivisie.