zondag, 18. oktober 2015 - 17:27 Update: 18-10-2015 17:29

ADO moet punten met De Graafschap delen

Den Haag

(Elfvoetbal/BlikopNieuws) ADO Den Haag kwam zondag niet verder een 1-1 gelijkspel tegen hekkensluiter De Graafschap. Trainer Henk Fraser staat daardoor verder onder druk in het Kyocera Stadion.

Alle ogen zijn nu gericht op Fraser, die zijn elftal nog niet aan de praat kan krijgen. ADO oogde als los zand, zonder eenheid en vertrouwen, al creëerde de thuisclub genoeg kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Het duel kende twee gezichten voor Gianni Zuiverloon, die zich van held tot schlemiel ontpopte.

Ongelukkig eigen doelpunt

Want de linksback was vlak voor rust van waarde voor de thuisclub. Zuiverloon verlengde een hoekschop met het hoofd, die door Mike Havenaar tot doelpunt werd gepromoveerd. Nog geen vijf minuten later schoot de verdediger heel ongelukkig in eigen doel.

ADO had het veldoverwicht en creëerde genoeg kansen, maar de aanvalslinie van de groen-gele formatie had het vizier niet op scherp staan. Gianni Zuiverloon zag zijn inzet nog van de lijn gekeerd worden. ADO staat met zeven punten uit negen wedstrijden op een teleurstellende veertiende plaats in de Eredivisie. De Graafschap is op drie punten van nummer zeventien SC Cambuur de hekkensluiter.