zondag, 25. oktober 2015 - 16:52

NEC en FC Groningen komen niet verder dan gelijkspel

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) NEC en FC Groningen ontliepen elkaar weinig in een gevecht om het linkerrijtje. In een pas na rust attractief duel pakte FC Groningen pas voor de tweede keer dit seizoen een punt op vreemde bodem.

En toch zat er meer in voor De Trots van het Noorden, die na het incasseren van een onnodige strafschop, veroorzaakt door een hands makende Hans Hateboer, niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel. Christian Santos was koelbloedig vanaf elf meter.

In de beginfase van de wedstrijd zette Albert Rusnak de Groningers op 0-1. Een van de weinige hoogtepunten in de eerste helft, waarin beide ploegen weinig zin leken te hebben in de wedstrijd. Pas na rust werden er daadwerkelijk kansen gecreëerd, ware het niet dat keepers Sergio Padt en Benjamin Kirsten goed in vorm waren. Beide clubs hebben na tien speelronden veertien punten op zak.