woensdag, 28. oktober 2015 - 21:55 Update: 28-10-2015 22:48

Veltman tikt Feyenoord in slotseconden langs Ajax

(ELF-Voetbal/BlikopNieuws) Feyenoord heeft ten koste van aartsrivaal Ajax de achtste finales van de KNVB-beker gehaald. In de vierde minuut van de blessuretijd tikte Joël Veltman de bal in zijn eigen doel: 1-0.

De Kuip schudde op de grondvesten rond 21.45 uur. Het Legioen ontplofte toen Joël Veltmanna een worsteling met Dirk Kuyt de bal langs zijn eigen doelman Jasper Cillessen tikte. "Als ik eerlijk ben heb ik die bal totaal niet geraakt", vertelde Kuyt met een hese stem na het duel tegen FOX Sports.

Opportunistischer

Het eigen doelpunt van Veltman was het slotstuk van een meeslepend vechtduel in De Kuip. Goed was het niet altijd, kansen waren schaars, maar beide ploegen belandden in een felle strijd. Voor rust kregen Tonny Vilhena en Riechedly Bazoer het met elkaar aan de stok en in de tweede helft lag Kuyt overhoop met Amin Younes. Ook Karim El Ahmadi, Sven van Beek, Veltman en Michiel Kramer lieten zich niet onbetuigd.

Voor rust had Ajax het beste van het spel, zonder echt dreigend te worden. Viktor Fischer enYounes stelden oud-teamgenoot Kenneth Vermeer nog wel op de proef, maar de keeper vanFeyenoord hield zijn doel schoen. Aan de andere kant had Diederik Boer het niet druk. Dat veranderde na rust. "Toen gingen we opportunistischer spelen en daar had Ajax het lastig mee", oordeelde Kuyt.

Opmars Feyenoord

Simon Gustafsson had de score moeten openen, maar de Zweed schoot alleen voor Boer hoog over. Eljero Elia schoot op de vuisten van de bekerdoelman van Ajax. Boer moest zich niet lang daarna laten vervangen. Eerste keeper Cillessen kwam daarom van de bank. In de slotfase zag de Oranje-international de spelers van Feyenoord steeds vaker op zijn doel afstormen.

"Wij wilden ten koste van alles winnen. Die emoties op het veld horen bij dit soort duels. Ajaxgokte op de verlenging en wij op een goal in de laatste minuut", zei Kuyt met een glimlach. Na diverse opstootjes besliste Veltman in de 94ste minuut de Klassieker door een vrije trap van ElAhmadi langs Cillessen te tikken.

In Rotterdam-Zuid ontstond een groot feest. "Dit is geweldig voor de spelers, maar nog veel mooier voor de fans. Als je ziet hoe de fans achter ons staan. Dit zijn de mooiste momenten voor hen. Die goal kon niet op een beter moment vallen", besluit aanvoerder Kuyt, die metFeyenoord naar de achtste finales gaat.